; charset=UTF-8" />
    

E-Ticarette Başarılı Olmanın Sırrı – 1

E-Ticaret, son yılların en hızla büyüyen iş modellerinden birisidir. Bilgiye kolay ulaşma, detaylı ürün karşılaştırması yapabilme, fiyat avantajları ve farklı ödeme biçimleri sunması nedeniyle internet üzerinden alışveriş artık günlük yaşamın bir parçası haline geldi.
Bu ihtiyaç da internet üzerinden binlerce e-ticaret sitesinin açılmasını beraberinde getirdi.

• E-Ticaret’le Neler Kazanılır ?

Internet üzerinden çalışan sistemlerin desteğini arkasına alarak işinizin işleyiş şeklini değiştirir ve hızla değişen pazar teknolojisindeki yerinizi almanızı sağlar.
Geleneksel pazarlama yöntemleri ile yapamayacaklarınızı gerçekleştirmenize olanak tanır.
Interneti işinizin en önemli sunum alanlarında biri haline getirir.
Pazarlama alanınızı genişleterek nakit akışı sağlayan yeni bir alan yaratır.

E-Ticaret Siteniz için Akılda Kalacak Bir İsim ve Güçlü Bir Yazılım Bulun

  • Kuracağınız e-ticaret sitesinin ismi uzun olmamalı, kolay akılda kalmalı, satacağınız ürünleri anımsatmalıdır. Tek kelimeden oluşan isimler daha çok akılda kalır.
  • I,Ş,Ğ,Ö,Ü gibi Türkçe karakterler kullanmayın. Her ne kadar günümüzde Türkçe karakter destekli alan adları almak mümkün olsa da bu isimler için bazı özel prosedürler uygulanır.
  • Aldığınız ismi tescil ettirin.
  • Ürünlerinizi Internette göstermek ve müşterilerinize bilgi akışı sağlamak için, işlevsel bir yazılım edinmeniz gerekir.
  • Aldığınız yazılım temel olarak; reyon ekleme, ürün ekleme, sipariş alma gibi temel bölümleri kapsamalıdır.
  • Temel işlevlerinin dışında, satış sitenizin içerisinde pazarlamaya yönelik aktivitelerin olması da gerekir. Pazarlama aktivitelerinin çokluğu ve işlevselliği gerçek bir satış başarısı sağlar.

Sağlıklı İşleyen Tedarik, Stok ve Ödeme Sistemleri Oluşturun

  • Tedarik sürecini sağlıklı yaşamak için satmak istediğiniz ürünün, sipariş sonrasında nasıl temin edileceğini ve teslim edileceğini belirleyin.
    Stok tutabilir ya da akıcı bir satış planı yapabilirsiniz. Burada önemli olan, satış sonrasında, ürünün en kısa zamanda kusursuz bir şekilde müşterinize teslim edilmesidir.
  • Ödeme sisteminizi oluştururken e-ticaretin yalnızca bir aracı platform olduğunu, müşterilerinizden aldığınız ücretin şirket hesaplarınıza aktarılacağını unutmayın.

E-Ticaret Sitelerinde En Çok Kullanılan Ödeme Biçimleri Nelerdir?

  • Sanal POS
  • EFT/Havale
  • Western Union
  • Kapıda Tahsilât

Sanal POS (VPOS) Nedir?

Sanal POS, sitenize eklenen bir yazılım modülüyle müşterilerinizden kredi kartı kabul etmenizi sağlayan sistemdir. Birçok bankanın Sanal POS entegrasyon yazılımı vardır.

Her bankanın kendine has prosedürü de olsa genel olarak sizlerden şu standart şartları isteyeceklerdir: Banka üzerinde bir hesap numarası, satış yapmayı düşündüğünüz sitenin çalışır durumda olması, vergi levhası, ticari faaliyet belgesi, teknik danışman ve ortalama yıllık ücret.

Havale Yöntemi Nedir?

Müşteri ödemelerini banka havalesi ile de kabul edebilirsiniz.

Satış yaptığınızda müşterilerinize ödeme ile ilgili tüm bilgileri ayrıntılı bir şekilde vermeli, ödemeyi almadan sipariş gönderimi yapmamalısınız.

E-Ticarette Başarılı Olmanın Sırrı

 

Yorum Yapın

Son Yorumlar

admin demiş ki;

Rica ederim. Yardımcı olduysam ne mutlu...

admin demiş ki;

Eyvallah sağolasn...

saltuk demiş ki;

teşekkürler adamım gerçekten işlevli bir payLaşım ...

Serhat demiş ki;

yeni domain,yeni site.Hayırlı olsun abi....

İstatistik

Reklam